Crowdfunding of participatieve financiering is een alternatieve financieringsbron. U kunt er een project mee waarmaken dankzij kleinere bedragen die vele beleggers, particulieren of bedrijven geven in de vorm van een gift of een investering.

Neem contact op met ons, of vul onderstaand contactformulier in en wij bekijken en begeleiden  u met de opmaak van uw financieringsvraag.

Types financiering

Elk crowdfundingplatform gebruikt verschillende types financiering:

 • De gift
  De persoon die u geld geeft, wil er niets voor terug. Dit is vaak het geval voor liefdadigheidsorganisaties of artistieke projecten.
 • De beloning
  De persoon die u geld geeft, krijgt een materiële beloning afhankelijk van het type project.
 • De lening
  De persoon die u geld geeft, wordt binnen een bepaalde periode met of zonder interest terugbetaald.
 • De investering
  De persoon die u geld geeft, krijgt aandelen van de vennootschap die hij financiert.

Partners

Onze medewerkers evalueren eerst uw project. Daarna brengen ze u in contact met het platform dat er het best bij past :

Seedrs
Principe van de investering
KissKissBankBank
Principe van de beloning
Vooral voor start-ups, kmo’s in opstartfase of scale-ups voor een bedrag vanaf 30.000 euro. Vooral voor creatieve en innoverende ideeën van individuen, kleine ondernemingen en institutionele instellingen.
De bedenker van het project betaalt 1 keer 2000 euro en een commissie van maximaal 6% van het opgehaalde bedrag. Deze commissie daalt naar 4% voor alles boven 150.000 euro. Vanaf 500.000 euro bedraagt de commissie nog maar 2%. De bedenker van het project betaalt een commissie van 5% op de geslaagde fondsenwerving en 3% transactiekosten.
Om gefinancierd te worden, moet een project 100% van de doelstelling bereiken in maximaal 60 dagen.

 • Is dat zo? De investeerder wordt aandeelhouder van de vennootschap.
 • Is dat niet zo? Het project wordt afgesloten en de investeerder krijgt zijn of haar geld terug. U betaalt in dit geval niets, ook niet de kosten die hierboven vermeld zijn.
Om gefinancierd te worden, moet een project 100% van het vooropgestelde bedrag bereiken.

 • Is dat zo? De bijdrager ontvangt de beloning
 • Is dat niet zo? Het project wordt afgesloten en de investeerder krijgt zijn of haar geld terug. U betaalt in dit geval niets, ook niet de kosten die hierboven vermeld zijn.
Investeringen vanaf 10 euro. Giften vanaf 1 euro.
Elke investeerder wordt aandeelhouder van de vennootschap. Iedereen die bijdraagt ontvangt een compensatie in natura en de bedenker behoudt de intellectuele eigendom van zijn idee.
Het platform zorgt voor opvolging voor, tijdens en na de financieringscampagne. Het platform zorgt voor opvolging voor en tijdens de financieringscampagne.