Volgende week stelt EY de EY Finance Navigator voor een tool ontwikkeld door EYnovation, het programma dat startups en scaleups ondersteunt met de expertise en het netwerk van de multinational.

De EY Finance Navigator is een online tool voor financiële planning, ontworpen voor startups en scaleups. De software helpt snelgroeiende bedrijven duidelijke financiële prognoses te maken die hen ondersteunen bij het sturen van hun onderneming en het overtuigen van potentiële investeerders. Op 25 januari presenteert het team de financiële planningssoftware voor de eerste keer in België.  Wouter Desmet, EYInnovation verantwoordelijke voor Benelux en Frankrijk en verantwoordelijke van EYnovation, licht toe: “We zijn verheugd om de EY Finance Navigator voor te stellen aan de Belgische startups en zo verder te kunnen bouwen aan het ondernemerschap in ons land. Een sterk financieel plan is van essentieel belang in de eerste levensjaren van een onderneming. Daarnaast wil je natuurlijk de juiste cijfers voorleggen aan een investeerder als je op zoek bent naar financiering. Toch gebruiken heel veel startups ingewikkelde rekenbladen waar gemakkelijk fouten in sluipen. Bovendien heb je een stevige financiële achtergrond nodig om zelf een dergelijk plan op te stellen en te begrijpen.”

Lancering

Nadat de softwaredienst eerst uitvoerig was getest door zo’n 35 testgebruikers, werd hij op 16 november officieel gelanceerd tijdens een evenement van startup-platform Get In The Ring. Op dat moment was de dienst al wel zo’n tweeënhalf week ‘live’, aangezien er toen al een ‘soft launch’ plaatsvond. Hierdoor waren er ten tijde van de officiële lancering al meer dan vijftig klanten aangesloten. Het is de bedoeling dat dit er voor de zomer zo’n 200 zijn. De uiteindelijke plannen zijn nog een stuk ambitieuzer: over vijf jaar verwachten de drie oprichters wereldwijd 18.000 gebruikers te bedienen. 

Ze blijven echter bescheiden en benadrukken vooral dat de EY Finance Navigator weliswaar een nieuw middel is, maar dat het wordt ingezet om de vertrouwde missie van EY voort te zetten: “Hoewel we nu een SaaS-oplossing aan het managen en verkopen zijn, wat compleet nieuw is voor EY, is er in essentie niets veranderd. We zijn nog net zo gepassioneerd als altijd. We ondersteunen nog steeds ondernemers. We helpen ze nog altijd te navigeren door de wereld van kapitaal en financiering.”