persartikel-belga
Beste klant,
Wij sturen aan al onze klanten deze mail. Mogelijk heeft u een kennis, familielid, … Zo kan u ook hen informeren over de aankomende boetes.
Horecazaken die geen witte kassa hebben, moeten een boete betalen. Dat heeft de ministerraad gisteren beslist. Er bestonden al boetes, maar alleen voor wie het systeem niet correct gebruikt.
Voortaan worden ook horecazaken beboet die geen witte kassa hebben. Wie niet aan de voorwaarden voldoet, moet bij een eerste overtreding 1.500 euro betalen. Bij de tweede overtreding loopt dat bedrag op tot 3.000 euro. Alle daaropvolgende inbreuken kosten 5.000 euro.
Conclusie : u dient over een geregistreerd kassasysteem te beschikken en ook te gebruiken. Er is geen uitstel meer mogelijk.
Ik laat u in bijlage het artikel uitgegeven door de persgroep ‘Belga’ en van het IAB: Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten – België
Voor vragen omtrent Het geregistreerd kassasysteem kan u ons contacteren of eventueel opzoeken via : http://www.geregistreerdkassasysteem.be/nl/ondernemer
Met achting,
Christophe Meesters, belastingconsulent IAB, lidnummer 13675 1 N 73
http://www.iec-iab.be
Tel +32 (0)3 246 00 70
Fax +32(0)3 246 00 79
Web : info@fiscotax.be