Oproep aan de leden van het IAB\ITAA :

De International Federation of Accountants (IFAC) heeft op 29 april 2019 een Discussion Paper genaamd Audits of Less Complex Entities: Exploring Possible Options to Address the Challenges in Applying the ISAs gepubliceerd. Sinds 7 juni 2019 is deze Discussion Paper naast in het Engels ook beschikbaar in het Frans en het Spaans.
 
Het einde van de Discussion Paper bevat een uitgebreide vragenlijst. Het Instituut heeft tot 12 september 2019 om hierop te antwoorden. Het staat ieder lid vrij om op deze uitgebreide vragenlijst te antwoorden.
 
De IFAC heeft op 19 juli 2019 bovendien een verkorte survey gepubliceerd over deze Discussion Paper, die in 5 minuten kan ingevuld worden. Deze survey kan zowel in het Engels, het Frans als in het Spaans worden ingevuld. Volgens de IFAC werd deze survey ondertussen reeds meer dan 1000 keer ingevuld door personen uit meer dan 120 verschillende landen.
 
Om deze reden roept het Instituut alle geïnteresseerde leden op om deze survey in te vullen zodat het standpunt van het Instituut op 12 september 2019 kracht wordt bijgezet.
 
Indien u nog bijkomende achtergrondinformatie wenst, kan u deze vinden in het artikel van het Instituut “De weg naar een gemeenschappelijke controlenorm voor kmo’s” dat zowel in Accountancy & Tax 2019/1 als op de Blog is verschenen, alsook in het artikel “Evolution of SME audit in Europe from the perspective of the legislation and auditing standards” van Hilde Blomme dat zowel op de website van Accountancy Europe als in Tax, Audit & Accountancy is gepubliceerd.