Met de verstrenging van de maatregelen dinsdagavond wijzigden ook weer de spelregels voor een belangrijke steunmaatregel, die van de tijdelijke werkloosheid. U wordt ongetwijfeld ook overstelpt met vragen van uw klanten hierover. 

Voor tijdelijke werkloosheid zijn er twee opties: overmacht (aanvraag al dan niet met motiveringsdossier) of economische redenen. We hebben een overzicht gemaakt welke steunmaatregelen er zijn en voor wie ze gelden. Voor elk scenario reiken we een stappenplan en de nodige documenten aan om de aanvraag in te dienen. Check hier het overzicht.

Hier vindt u de communicatie die we gisterenavond hebben verstuurd naar al onze kmo-klanten.

Corona-hotline voor boekhouders: uw vragen via één centraal nummer
We hebben ook een specifiek telefoonnummer geactiveerd waar u als boekhouder of accountant terecht kunt met al uw vragen over de impact van het coronavirus voor werkgevers en werknemers: 02/209 88 40.

De meest recente informatie kunt u altijd vinden op onze corona-pagina.  Hier staat ook een doorsteek naar onze FAQ over het coronavirus waar we u eerder al over informeerden.

Meer info over de maatregelen voor zelfstandigen die impact ondervinden van het coronavirus vindt u ook bij onze partner Xerius: www.xerius.be/nl-be/zelfstandigen/life-changing-moment/corona. Goed om weten: vanaf vanavond kunnen zelfstandigen via deze pagina ook meteen online een aanvraag tot overbruggingsrecht indienen

https://www.sdworx.be/-/media/sd-worx/no-optimization/corona/nl-scenario-corona-19-03-13-50.pdf?la=nl-be&hash=377F00D1088FCB646EA725B67432505EBC04ADF1